Kategóriák

A honlap története

Ladies and Gentelman!

Nagy örömmel köszöntelek Benneteket a bánki honlap megnyitása alkalmából. Régi tervem volt ennek megvalósítása, s nem kevés küzdelembe került, hogy eddig eljutottunk. Nehezen találtam vállalkozót a feladatra, s amikor ez végül sikerült, az illető nemcsak szemtelenül magas árat kért a honlap előállításáért, de minden új anyag felrakásakor külön kellett volna fizetni – márpedig a rengeteg bánki dokumentum szkennelése hosszú és időigényes munka s csak részletekben végezhető. Így e kapcsolatot lemondtam s az illető csak a domennév lekötését végezte el.

A honlap tető alá hozására végül Dini fiam vállalkozott, aki ugyan még sosem csinált ilyesmit, de bízott benne, hogy mindenhez ért a számítástechnika területén, s ha mégsem, a neten megtalálja a szükséges tudnivalókat. Elfoglaltsága persze egyéb is akadt, így az ügy csak nehezen haladt előre. A múltkor végre ultimátumot nyújtottam be, tekintettel a februári bánki találkozóra. A demars eredményes volt, amit a jelen honlapot megtekintve láthatjátok.

A lap korántsem tekinthető megjelenésében véglegesnek, tartalmilag még kevésbé. De VAN! Kérem, értékeljétek ezt (a szándékot és ne az érdemet – ahogy Kosztolányi írja). A folytatás remélhetőleg kissé gördülékenyebb lesz az eddigieknél.

Terveimben három fő csapásirány szerepel: a fotók; a naplók; valamint a Bánki Békák és más plakátok. Emellett szükséges lesz egy Egyéb rovat kialakítása is, hiszen levelek, okiratok, reklámanyagok is vannak birtokomban, illetve valamennyiünk birtokában, hiszen én csak kezelem e relikviákat, tulajdonosuknak nem érzem magam.

Úgy érzem, holtig tartó feladat számomra mindennek a közzététele, hiszen rengeteg fotóalbum és ömlesztett kép, eredeti és gépelt naplók s egyebek találhatók polcaimon. Nagy öröm számomra, hogy bánki múltunk emlékeivel foglalkozhatom, s mindenki számára lehetővé tehetem a hozzáférést. Persze, ha valaki szeretne közreműködni ebben a munkában, nem fogok tiltakozni. Azt is szívesen veszem, ha azok, akiknek hasonló anyagok vannak a birtokukban, eljuttatják hozzám, akár beszkennelve, imélben, akár papíron. Észrevételeket, kritikákat is készséggel fogadok.

Jó mulatást mindehhez és jó vadászatot

bid

Hozzászólni a Firkafalon lehet.