Kategóriák

Firkafal

19 comments to Firkafal

 • Haka

  Ezennel a züllést megnyitom

 • vakond

  Egy bánki utód, Tenepi polgáraként érzem e honlap fontosságát és jelentőségét.Fontos, hogy a dokumentumok, képek, stb. az interneten is elérhetőek legyenek.Így meg tudja csodálni ezeket az is, akinek esetleg másképp nem lenne rá módja.Csodálatos, hogy ez végre megvalósult!
  Csak így tovább!

 • vakond

  Kritika:(nem mintha ez különösen fontos lenne)A honlap története——————amit helyett AMINT kell.

 • vakond

  Kritika:(nem mintha ez különösen fontos lenne)A honlap története—————-…jó vadászatot helyett …JÓ VADÁSZATOT! kell.(felkiáltójel)

 • vakond

  A kritikákat csak a jobb megértés érdekében írom ide.

 • cumi

  Kritika:(nem mintha ez különösen fontos lenne, de azért ciki)A honlap története————— …Gentelman! helyett …GENTLEMAN! kell.

 • futri

  Átnéztem jó pár évet. Olyan képet kerestem volna, ahol krezolit vásár van, de nem láttam. Van valaki, aki nálam szemfülesebb?

  1958-asban két képen én is ott vagyok :-) De megnőttem azóta! :-( (

 • Üdv! A nevem Zvolenszki Zoltán, Bánkon élek, s tagja vagyok a Civilek Bánkért egyesületnek.
  Sok érdekes feladatunk van, ezeknek egyike, hogy kutatjuk, s közzétesszük, megörökítjük Bánk múltját.
  Így jutottam el erre az oldalra.
  Az én személyes kíváncsiságom, s érdeklődésem többek között Leveleki Eszter munkássága. Ezen az oldalon felbecsülhetetlen értékű anyagok vannak összegyűjtve, a falu nevében is hálás köszönet érte.

  Az interneten kutatva jobbára csak neveket találni, mint Fábri Ferenc (BID) a Leveleki Eszter alapítvány vezetője, de elérhetőséget nem találtam hozzá. Ha esetleg valakinek módjában áll eljuttatni hozzám az email címét, annak nagyon örülnék.

  Köszönettel

  guga

  Az email címem guga kukac guga pont hu

 • Babett

  Kedves Bid,

  Nagyon orultem, amikor meglattam ezt a weboldalt. Sajnos nincs semmi banki relikviam, csak tavolbol tudom figyelni gyerekkorunk nyarainak rekonstrualasat. Sok sikert kivanok New Yorkbol.
  Babett

 • admin

  Kedves Babett,
  örülök, hogy hírt kapok Tőled, a múltkor összeakadtam a bátyáddal s ő kérdezte, mit tudok Rólad. Mondtam, semmit. Azóta valaki említette a nevedet, de nem emlékszem, kicsoda. Volt Andinál egy boszi-találkozó, talán ott, Tike? vagy más?
  Nálam rengeteg bánki holmi van, Eszter néni hagytékából, s bár nyugdíjas vagyok, neheezen győzöm a feldolgozást.
  Úgy vélem, Pávival nem vagytok jóban. Szeretném, ha kicsit részletesebben írnál magadról fabrif@vipmail.hu címre.

  Üdv

  bid

 • admin

  Kedves Cumi!
  sajnos, a helyes kifejezés: GENTELMAN! Ez bánki dialektus, Medve ejtette így. A többi valóban elírás.
  bid

 • admin

  Kedves Guga!
  örömmel látom, hogy nemcsak az Eszter néninél nyaraltak érdeklődnek honlapunk iránt. Engem is érdekel egyesületetek tevékenysége, mint minden, ami a faluval kapcsolatos. Tavaly, teljesen véletlenül elcsíptem egy őszi szüreti felvonulást, ami óriási élmény volt számomra. Rengeteg fotót is készítettem akkor, néhányat el is küldtem Ivanics polgármesternek, de választ nem kaptam. Az idén is szeretnék lemenni erre az alkalomra, jó lenne mielőbb megtudni az időpontot.
  Címem: fabrif@vipmail.hu, és én vagyok az a Fábri Ferenc, aki Bánkon csak

  bid

 • Most talaltam meg ezt az oldalt. Koszi Bid. Esetleg itt lehetne hirt adni ha van banki talakozo (nagybetuvel?) ha eppen Pesten jarok szivesen elmennek, Tam-Tam

 • babarczyeszter

  Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a lapot! Mint régi bánki is, de mint történész is.

  Ha Eszter néki hagyatékában az ő korai (háború előtti vagy közvetlenül utáni) tényekről szó van, vagy ismertek történeteket, osszátok meg velem, kérlek!

  e

 • tam

  Kedves Bid Itt Tarjan Misi(eredeti nevén TAR, ha nem tevedek) jelentkezik. Korabban mint apa es dolgozo nem jutottam idöhöz Bankkal foglalkozni. Most mar kiszolgaltam, van idöm. Most tudtam meg, hogy Eszter mar a haboru elött nyaraltatott. Mai Bankiak, még emlekszem a vegyesboltra, ahol legyfogot vasaroltunk. A tavon usztam elöször életemben uszoöv nelkül. Es vinni kellett az elelmiszerjegyet otthonrol… Es a retsagi busszal erkeztem, egy megallonal a semmiben leraktak engem kisgyereket. Aztan jött az ökrösszeker(maskor lovaskocsi). Hogy hivtak a tutajt, elfelejtettem. Azt hiszem magasabb rangom volt mint egy hajopatkany, hiszen fiu vagyok. Es az ejszakai szamhaboru! Hogy hivtak a kanyont? Van esetleg kép akkori rolam? A csaladi album az AVH birtokaban van 1952 ota.

 • Milyen jó ezeket olvasni! Én hozzátok képest újonc vagyok mert én csak 1971-ben voltam Bánkon először, de akkor is Rétságnál kellett átszállni! És akkkor is volt Vegyesbolt. De sajnos egy két évvel később felépítették a strandot a másik oldalon és attól kezdve már nem volt ugyanaz a tó. Állandóan a Koncz Zsuzsa énekelt. De azért úgy se volt rossz.
  Nagyon jó volt az egész, én nagyon szerettem az esti éneklést és a csodálatos nyári illatokat amiket ott érezni lehetett.
  Már majdnem egy éve nem járt itt senki, lehet, hogy csak a levegőbe beszélek, de akkor is. Sziasztok.

 • Nyul

  Tisztelt Polgártársak!
  Ezúton ragadom meg az alkalmat arra, hogy újra átélje mindenki, milyen jóembernek lenni, és egy összetartó, szolidáris csapathoz tartozni.
  Az apropó nem örömteli. Egy régi polgártársunk (Körte) nehéz helyzetbe került. Mit szépítsük, elsősorban hiszékenységének és naivitásának köszönhetően Körte a lakásmaffia kezébe került, ennek folyományaként mindenéből kifosztva öt és fél évet élt Erdőtelken, egy valószínűleg disznóólra hajazó nyárikonyhában. Ezen ügy miatti több végrehajtás (vele felvetett lakás felújítási kölcsönök és hasonlók) eredményeképpen nyugdíjának csak 50%-a maradt, de az is tartói kezéhez.
  A legutóbbi Bogarász Bálon azonban szélesebb összefogás alakult ki megmentésére, aminek eredményeképp március végén kiszabadulhatott e helyzetből, és egy nyugdíjas otthonban nyert elhelyezést, nagyjából 12 nm alapterületen. Azóta sokkal felszabadultabb, nem győz hálálkodni helyzetének jobbrafordulásán dolgozóknak.
  Mivel nyugdíjából maradt 50% még az idősotthon ellátási díjára sem elegendő, folyamatos támogatásra szorul. De egyszeri kiadási tételek is szép számmal akadnak, mint például siralmas állapotú lakrészének felújítása, felszerelése, valamint egészségügyi állapotának feljavítása.
  Szerencsére már több felajánlás is érkezett, de a szükség folyamatos és tartós kiállást igényel mellette. Úgyhogy a lehetőség minden pipeclandi polgár számára nyitott, hogy csatlakozzon a felajánlókhoz. Aki úgy érzi, hogy csatlakozna Körte megmentését célzó karitatív erőfeszítésekhez anyagi felajánlással, vagy csak látogatással, jó szóval, keresse Nagyfélixet a felixpeter@freemail.hu e-mail címen.

 • sergeant

  Svácok,svácok,gyevköcök,gyevköcök!
  A kis Lali,aki a “háziak”gyereke volt,igy szokta szólitani a sokaságot!Történt ez pedig Pipec elsö királysága idelyén 1954-ben!
  Eszter,(most jön a fölvágás)másodunokatestvérem volt,Medve meg unokatestvérem.
  De hát azóta sok viz lefolyt a patakon.Megvárom,hogy valaki él e még abból a korosztályból!?Az Interneten elolvastam egy csomó badarságot a bánki nyaralásokról,mindenki a maga irányába szeretné azt a bizonyos gesztenyét kaparni.
  Kérdések:Mi lett Pipecböl?Mi lett Pacsából,aki az “anyakirályné”volt?
  Részemröl Fekóval találkoztam 1958-ban Bécsben,Medvével 1963-ban szintén Bécsben.Rádayt többször látta a TV-ben,soha meg nem ismerném,Tádét szitén láttam pár éve a TV-ben.Jómagam,mivel még sohasem voltam a Nobeldijjra jelöltek közelében,csak az önistentiszteleti részvételemmel dicsekedhetek.Viszont Bánkon én kaptam a becsületrendet!!!

 • togimolap763

  e9n is me1ske9pp fogalmaztam volna, me1r az eleje9n…de, mivel a cedme ez volt, ebben a kf6rben madatram…a vile1g egyfe9le, de a ne9zőpontok millie1rdnyiak…a Tie9d is me1s, az enye9m is, a ke9szedtőke9 is… pedig mindez egyszerű:van az c9let, e9s van, ami c9let ellenes.nem szf3 szerint e1llt meg a vile1g; ez metafora… sztemazt szerette9k volna kf6zf6lni velfcnk, hogy ha nem lenne ennyire c9let ellenes a te1rs.i berendezkede9s, akkor jobban előbfajhatna a le9teze9s minden terfclete9n, pl. a mindennapjainkban is az c9LET.

Leave a Reply